Hoofdmenu

Aanmelden voor de POP2-bijeenkomst en feedback geven op de Kennisagenda Participatie 2024 kan de gehele zomerperiode! Wil je je aanmelden voor de POP2-bijeenkomst (15 oktober 2024, 's middags in Utrecht)? Klik dan hier! Wil je feedback geven op de landelijke Kennisagenda Participatie 2024? Klik dan hier!

 

Wat is participatie

Wat is participatie

De definitie van participatie, redenen om hiermee aan de slag te gaan én succesfactoren.

 

Aan de slag

Aan de slag

Concrete adviezen en tips om participatie stap voor stap vorm te geven.

 

Podcast

Podcast

Hoe maak je participatie toegankelijk? Een kijkje achter de schermen bij participatieprojecten.

 

Canon van Participatie

Canon van Participatie

De ontwikkeling van participatie in 27 illustratieve en soms iconische verhalen.

 

Onderzoek

Onderzoek

Systematische kennisopbouw en een onderzoeksprogrammering op het gebied van participatie.

 

 

Nieuwste publicaties

Bekijk de handreiking over stakeholdersoverleg met een vaste groep deelnemers

Stakeholdersoverleg met een vaste groep deelnemers

Als je een langere tijd met een (vaste) groep stakeholders samenwerkt, dan heb je het over structurele participatie. Maar wanneer kies je voor structurele participatie? En hoe organiseer je het? Deze handreiking helpt je op weg bij het vormgeven van een stakeholdersoverleg met een vaste groep deelnemers.

Bekijk    Download  

 

Bekijk de handreiking over participatie bij de start van de verkenning uit de projectprocedure

Participatie bij de start van de verkenning uit de projectprocedure

Hoe zorg je ervoor dat burgers, bedrijven, maatschappelijke organisaties en bestuursorganen in een vroeg stadium bij de besluitvorming over omgevingsvisies, plannen, programma’s, projecten en activiteiten in de fysieke leefomgeving worden betrokken?

Bekijk    Download  

 

Al 5 jaar activeren, versterken en motiveren we ontwikkeling en toepassing van kennis over participatie voor participatieprofessionals. Over het Kennisknooppunt Participatie.

Icoon met mensen hand in hand in een kring

 

YouTubeLinkedInX / TwitterNieuwsbriefContactformulier


Nieuws


 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"12","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"196141"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":true,"showDescriptionInList":true,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":true,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

Cookie-instellingen